Meteen naar de inhoud

Het ABC

Mag ik u helpen?

ABC Handel en Industrie BedrijvengidsMag ik u helpen?

Onder andere via ABC Handel en Industrie Bedrijvengids wil ik mijn zakelijke ervaringen beschikbaar stellen aan het Nederlandse bedrijfsleven zodat zij effectief en doelgericht ook internationaal zullen expanderen. Via een aantal eigen web-venues verkrijg ik zeer veel internationale contacten welke ik aan u beschikbaar stel. Vooral nu, in deze covid 19 crisis periode, is het belangrijk voor bedrijven hun europese-europa, en andere export-markten, positie zeker te stellen en een steeds grotere onafhankelijkheid van China zien te creëren. Hieronder een weergave van mijn carrière. U kunt mij hier altijd direct benaderen

Sales Engineer NL, Noordelijke provincies – Industriële producten, proces uitrustingen, control valves, heat exchangers. Proces & Energie Industrieën.

Sales Engineer – European Sales Manager – Proces uitrustingen, destillatie, adsorptie, proces plant, milieu technieken. Chemische, Petro Chemische, Engineering en Milieu Industrieën. Verantwoordelijk voor het opzetten, managen van een Europees verkoopkantoor, verkoop en marketing ten behoeve van een Britse organisatie.

European General Manager – Managing Director – Ontwerp, fabricage, verkoop en marketing proces valves, instrumentatie. Proces & Energie Industrieën. Alleen verantwoordelijk voor het management van een Europees fabricage-center, ontwerp, fabricage, verkoop en marketing proces valves, instrumentatie ten behoeve van een US multinational organisatie. Europese verkoopkantoren, europeeswijd agenten netwerk.

Group Managing Director – Geconsolideerd verantwoordelijke voor 13 internationale bedrijven met wereldwijde locaties. Meerdere fabricage-locaties, wereldwijde verkoopkantoren. Ontwerp, fabricage, verkoop en marketing proces valves, proces uitrustingen, proces en industriële pompen, proces instrumentatie, etc.

Het bedrijf bestond uit 320 medewerkers, 3 productie-eenheden waarvan 2 in Duitsland en 1 in Nederland, 12 wereldwijde eigen marketing vestigingen inclusief China (Beijing, Hong Kong), Japan (Kobe) en USA (Chicago) en agenten/distributeurs over de gehele wereld. Ik was Groepsdirecteur van, en volledig verantwoordelijk voor, deze organisatie en rapporteerde direct aan de US eigenaresse en een trust. Toen de eigenaresse overleed boden de erfgenamen en trust mij de mogelijkheid aan de gehele organisatie te kopen. De koopsom was 50 miljoen. Ik bezat zelf op dat moment, buiten een zeer goed salaris vrijwel geen eigen kapitaal, slechts een huis met een hypotheek en een zeilboot deels via de bank. Het lukte mij toch het kapitaal nodig, de 50 miljoen, om het bedrijf te kopen, via institutionele beleggers, pensioenfondsen, banken, privé personen etc. te verkrijgen. Ook lukte het te bedingen dat wij, het management, de controlerende meerderheid en 51% van de aandelen van het bedrijf te verkrijgen, hetgeen zeer ongewoon is wanneer jezelf slechts een klein deel van dat kapitaal inbrengt. In die koopperiode werd ik benaderd door een internationaal conglomeraat welke ook had gehoord dat het bedrijf te koop was en vroeg mij en de trust of ik een deel van het bedrijf aan hen wilde verkopen. De trust en erfgenamen wilden dit niet dan alleen de totale organisatie als geheel verkopen. Het conglomeraat accepteerde dit en ook mijn positie als eerste gegadigde het gehele bedrijf te mogen kopen maar vroeg of ik bereid was het bedrijf, nadat ik het had gekocht, weer van mij te kunnen kopen. Wij kwamen dat overeen. Ik kocht het bedrijf voor 50 miljoen en verkocht het enige jaren later aan het conglomeraat voor 150 miljoen. Voor de beleggers en participanten in ons bedrijf  betekende dit een factor 30 opbrengst. Voor het management had deze transactie ook een positieve, maar toch bescheiden, opbrengst daar wij, als management, een groot deel van onze 51% aan aandelen onder ons personeel hadden verdeeld…

Als eigenaar van mijn bedrijf kocht, acquireerde, ik ook verschillende bedrijven zoals bijvoorbeeld in Duitsland en Italië ter expansie van mijn onderneming. Die acquisities waren zeer succesvol en de bedrijven bestaan nog steeds. Ik was 43 toen ik mijn bedrijf verkocht. Het betrof toen een van de eerste en grootste MBO’s in Duitsland.

General Manager – Managing Director – Turnaround manager van een Europese producent van industriële filters en filtersystemen. Ontwerp, ontwikkeling, productie van industriële filters en filtersystemen. Geheel nieuw verkoop en marketing organisatie en netwerk Europawijd opgezet inclusief eigen verkoopkantoren, directe verkopers, distributeurs, onafhankelijke verkoopagenten gerekruteerd en aangesteld. Fabricageprocessen, sourcing verbetert en productontwikkeling geheel nieuw opgezet.

ABC Handel en Industrie

ABC Handel en Industrie – Bedrijven plaatsen bedrijfsprofielen, zoeken zakenpartners, leveranciers, importeurs, exporteurs, fabrikanten, producenten, wederverkopers, dealers, distributeurs en zakelijk dienstverleners. ABC Handel en Industrie helpt u uw producten te verkopen of verkoopt deze direct voor u.

Zoekt u vertegenwoordigers, distributeurs, in binnen- en buitenland? Zoekt u importeurs, exporteurs of resellers? Heeft u vacatures of zoekt u medewerkers? Zoekt u productiecapaciteit of heeft u die te bieden? Zoekt u nieuwe producten voor u verkoopprogramma of een licentienemer? Bedrijf, franchise kopen of verkopen? Plaats (gratis) uw bedrijfsprofiel en ontvang reacties van bezoekers of vraag ons via ons contactformulier om u direct met de uitvoering uw plannen te assisteren.

Mijn website-venues:

90.000 geregistreerde bedrijven, toeleveranciers, dienstverleners, sales reps, distributeurs, actief in de wereldwijde fabricage industrie. Website is vooral actief op internationale basis in het rekruteren van verkoopagenten, distributeurs.

90.000 geregistreerde bedrijven, toeleveranciers, dienstverleners, commerciele diensten, actief in de chemische process industrie